Курортите запазват цените на картите за лифтове

Цените на ски картите остават без промяна и за зима 2015-2016 г., стана ясно от съобщение на трите големи курорта – Банско, Пампорово и Боровец, пише „24 часа“.

Все още пистите в ски зоната над Банско не са готови да посрещнат нетърпеливите любители на зимните спортове. Заради необичайно топлото за сезона време условията не са подходящи за спускане.

Работи обаче кабинковата линия до Бъндеришка поляна. Цените за този зимен сезон няма да бъдат променяни. Концесионерът на ски зоната в Банско „Юлен“ вече обяви промоция на лифт картите, закупени до края на ноември.

Оръдията за изкуствен сняг се задействат автоматично при падане на температурите. Сезонът в Банско ще бъде открит на 12 декември.

Цените на картите за лифтовете и влековете в Пампорово остват от предишния сезон- 53 лв. за възрастни и 32 лв. за деца.

„Пампорово“ АД, собственик на ски съоръженията, обяви, че през сезона ще има промоционални периоди с по-ниски цени и преференции за ученици и деца.

Пуска се в експлоатация 4-седалков лифт на мястото на стария влек „Двата моста“.

Новият лифт е с дължина 1300 метра и капацитет 2000 човека на час. Инвестицията е 3,5 млн. евро. За тази зима са монтирани нови указателни табели на пистите с пълна информация за ски зоната. Увеличен е и броят на оръдията за изкуствено заснежаване и те веча са 200, които обезпечават 90% от пистите. Дата за старт на сезона все още не е обявена. Това ще стане, след като температурите позволят да се подготви ски зоната.

Боровец също запазва цените от миналата година. 55 лв. струва дневната целодневна карта за възрастни, детската е 33 лв. Отново ще има полудневни карти до обяд и следобедни, които са на по-ниски цени. „За разлика от предходните години този сезон няма да се обвързваме предварително с дата за официално откриване на ски сезона. Ще отворим зоната възможно най-рано, когато падне естествен сняг или паднат температурите, така че да може да направим сняг“, обяви Люба Кленова, маркетинг директор на „Бороспорд“ АД. На по-късен етап, между коледните и новогодишните празници, ще определим ден за парти, с което да отпразнуваме заедно новия сезон“, допълни Кленова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *