Лавров: Американските санкции срещу Сирия и Иран са заплаха за интересите на руския бизнес

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след разговор с американския държавен секретар Хилъри Клинтън във Владивосток по време на срещата на страните от азиатско-тихоокеанския регион.
 
Според Лавров едностранните американски санкции срещу Сирия и Иран все повече придобиват извънтериториален характер и пряко засягат интересите на руския бизнес, и по специално руските банки. Той не конкретизира за кои банки става дума и по какъв начин те са свързани с тези две държави, но уточни, че Русия всъщност няма особени бизнес интереси в Сирия.
Лавров изтъкна, че Москва  е против санкциите срещу режима на Башар Асад не защото има някакви меркантилни съображения, а защото те не работят. Руският външен министър освен това обвини страните от ЕС, че подстрекават сирийската опозиция към въоръжена борба.  В сегашния момент е важно да се сложи край на кръвопролитието и да започне диалог между враждуващите страни в Сирия, смята Сергей Лавров. След края на официалната част на форума на страните от азиатско-тихоокеанския регион, който се провежда  във Владивосток, предстои среща на американския държавен секретар Хилъри Клинтън и с руския президент Владимир Путин.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *