Лада държи една пета от пазара в Русия

Продажбите на леки автомобили Лада растат стремително на пазара в Русия. По данни на производителя АвтоВАЗ, делът на Лада вече достига 20%, т.е. всеки пети продаден автомобил в страната носи легендарната марка.

 

През август тази година са доставени 20 900 броя автомобили Лада, което е ръст от 3,6% спрямо същия месец на миналата година. На фона на намаляващия като цяло пазар на автомобили в Русия, делът на Лада е нараснал за една година от 15,4% до 19,6%.

Увеличените продажби се обясняват с успеха на новите модели LADA Vesta и LADA Xray. Първият от тях влиза в Топ 5 на автомобилите с най-висок рейтинг в Русия, докато вторият модел попада в Тор 20. Производителят подготвя нови модфикации на двата автомобила, за да подсигури по-нататъшния ръст в търсенето, информира technews.bg.

Междувременно, АвтоВАЗ разглежда възможността за откриване на подписка за акции на компанията. Това ще бъде първа ключова стъпка от реализацията на плана за рекапитализация на АвтоВАЗ в размер на 85 милиарда рубли.

Ако акционерите одобрят подобен ход, записването за акции ще започне през декември тази година. Очаква се на първия етап капиталът на автомобилната компания да бъде увеличен до 25 милиарда рубли.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *