Левицата иска изслушване на Борисов в парламента

Това съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след първото заседание на Изпълнителното бюро на партията, на което са обсъдени приоритетите на левицата през новия политически сезон, предаде БТА.
 
Станишев посочи, че водеща политическа тема за БСП ще бъде и как се правят избори. Той отбеляза, че на основа на решението на Конституционния съд на жалбата на опозицията относно законността на проведените президентски избори, има основания за искане на отмяна на няколко текста от Изборния кодекс.
„Сформираме работна група за изготвянето на цялостна промяна на изборното законодателство“, посочи Сергей Станишев. Той съобщи, че след разглеждането на ветото на президента, текстовете от Кодекса на труда, засягащи правата на работниците, също ще бъдат атакувани в Конституционни съд.
Станишев каза, че на заседанието на партийното ръководство е обсъдено проекторешение за отчетно-изборната кампания в БСП, което ще бъде разгледано на пленум в събота. Предложението е кампанията да стартира на 20 януари и да приключи в рамките на май.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *