Левон Хампарцумян оглави банковата асоциация

Решението е взето на състоялото се вчера годишно Общо събрание на асоциацията.
Вторият мандат на досегашния председател на АББ Виолина Маринова е изтекъл, предаде БТА.Левон Хампарцумян е новият председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България /АББ/, съобщиха от асоциацията.Решението е взето на състоялото се вчера годишно Общо събрание на асоциацията.
Междувременно днес управителят на БНБ Иван Искров внесе в Народното събрание предложение за избор на подуправител на БНБ – ръководител на управление „Банково“, съобщиха от централната банка. Предложението е да бъде избран Димитър Костов, който в момента заема тази длъжност, но мандадът му изтича.
Димитър Костов е добре познат и уважаван професионалист не само от банковата и финансовата общност в нашата страна, но и от партньорите на БНБ от Европейската система от централни банки, Международния валутен фонд, институциите от групата на Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, посочват от банката. Костов е роден на 22 септември 1957 г., женен, с две деца. Владее английски език.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *