Лекари съветват да се внимава с климатиците

Код оранжево е за температури 38-41 градуса. В двете области Видин и Благоевград се очакват температурите на места да достигнат и до 39 градуса в неделя. Жълтият код за високи температури означава, че максималните температури ще са между 34 и 37 градуса за страната, а по Черноморието 31-33 градуса.
Заради жегите се препоръчва хората да избягват престоя на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци, да не употребяват алкохол. Възрастните хора и тези с недобро здраве да си останат вкъщи, да приемат много течности, да не се претоварват, съобщи Дарик.
Лекари съветват да се внимава с употребата и на климатиците. Не повече от 10-12 градуса трябва да бъде разликата между температурата на климатизирано помещение и външната температура. При влизане в автомобил трябва да се отворят прозорците и по възможност да се проветри. Резкият преход от топло към студено и обратно, при температурна разлика над 10 градуса, може да предизвика колапс, особено при пациенти със сърдечно-съдови заболявания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *