„Лидъл“ атакува пазара с ниските си цени

Днес в 8 часа се откриват 14 магазина на германската търговска верига „Лидъл“ (lidl.bg), известна в цяла Европа с ниските си цени. В София има четири магазина – на бул. „Сливница“ 236, в жк „Хаджи Димитър“ на ул. „Резбарска“ 1В, в жк „Надежда 2“ на ул. „Хан Кубрат“ 67 и в жк „Дружба 2“ на бул. „Димитър Пешев“ 30.
Дргите магазини са в Пловдив, Варна, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово.
Цените за откриването са драстично ниски: олио за 1,49 лв. за литър, банани – 69 ст./кг, мандарини – 77 ст./кг, краставици – 33 ст. за бройка.
Тези цени ще са в сила до неделя. По щандовете ще има парна ютия по 14,99 лв., прахосмукачка за сухо и мокро почистване за 88 лв., шевна машина за 111 лв.
От управлението на веригата съобщават обаче, че за промоционалните стоки има ограничения. Един клиент ще може да си купи до 3 кг банани и мандарини, до 5 бутилки олио, до 10 краставици, например.
Почти 30% от храните в магазините на веригата „Лидъл“ ще бъдат българско производство, съобщи Милена Драгийска-Денчева, шеф на „Лидъл България“.
100 млн. евро е общата инвестиция в България. Преди месец бе открита логистична база край село Равно поле.
Предвидено е скоро магазините на „Лидъл“ в страната да бъдат 40. Това означава, че още в началото „Лидъл“ има почти еднакъв брой магазини с основния си конкурент „Пени маркет“ при т.нар. харддискаунтъри – вериги, които разчитат главно на ниските цени.
„Лидъл“ е част от „Шварц груп“, която държи и „Кауфланд“, а „Пени маркет“ е в „Реве груп“, собственик и на „Билла“.
България е 24-ата държава, в която „Лидъл“ отваря магазини. В Европейския съюз веригата още не присъства само в прибалтийските републики и в Румъния, но има мрежи в Швейцария и Хърватия.
Общо в Европа магазините на „Лидъл“ са 9000, във фирмата са наети 150 000 служители. Всеки ден от „Лидъл“ пазаруват около 7 млн. души.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *