Лотарията дава къща и бижута

Наемат ученици и ветерани да продават билети

Апартамент, коли и златни бижута ще са печалбите от Новогодишния тираж на Държавната лотария. Тази година билетите ще се пуснат още през септември. Това е записано в бизнес програмата на лотарията за втората половина на 2006 г., представена в Министерството на финансите. Целта е билетите да се продават по-дълго време, за да се осигурят пари за повече награди.

Разработва се и нова моментна лотарийна игра, наподобяваща популярното судоку. Билетите ще струват по 1 лв. Ще се печатат в Швейцария, като се използва опитът на страни от ЕС.

Да се увеличи броят на пласьорите и качеството на дистрибуторите, предвижда бизнес програмата. Затова се търсят ученици и студенти, които да продават лотарийни билети. Шефовете разговарят с директори на училища, за да се намерят свободни през лятната ваканция ученици. Те ще могат да продават билети само със съгласие на родителите и ще печелят 12% комисиона. До края на годината ще бъдат внесени и автомати за продажба на билети. В повечето страни те дават 10-15% от приходите. Автоматите ще се поставят в големите градове – предимно в пощи, заведения, кина.

До края на годината държавната лотария ще пусне три нови специални тиража. Първият е за седем общини, сред които са Пловдив, Поморие и Каварна. Другите два са за военноинвалидите и за диабетиците. За тези общини, инвалидите и болните ще отиват 11% от приходите плюс 12% комисиона за продадените от тях билети. На военноинвалидите ще се предложи да продават билети, за да изкарат допълнително пари към пенсиите си.

Стефан Кючуков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *