Лотарията на НАП – ден последен за регистрация

Лотарията на Националната агенция по приходите /НАП/ постепенно набира скорост и бележи предколедно увеличение. До края на миналата седмица за участие в играта на късметите бяха регистрирани над 50 милиона касови бележки. Стойностите, регистрирани в тях, могат да бъдат диаметрално противоположни – от жълти стотинки за тетрадка до хиляди левове за зареждане на търговски обект.

Днес е последният ден, в който може да се регистрират касови бележки в лотарията на Националната агенция за приходите. Регистрации могат да се правят до 16.59 часа.

На 11 декември в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ ще бъде тегленето на голямата награда в Лотарията с касови бележки на НАП и МФ – чисто нов автомобил. Касовите бележки могат да се регистрират до 16:59 ч. на 9 декември.

В Лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани, или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП.

От НАП отчитат, че интересът към лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 млн. касови бележки, а за месечните се състезават средно по 4,5 млн. Интересът обаче рязко се засилва с приближаване на тегленето на голямата награда. В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на човек – 403. На следващо място са Видин и Шумен съответно с по 378 и 373 бележки. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската – 3 стотинки, сочи статистиката на играта.

Голямата награда от лотарията на данъчните е лек автомобил, чийто нов собственик ще стане ясен в неделя сутринта. Лотарията започна през ноември миналата година, като всеки има право да регистрира касов бон за покупка, независимо от стойността й. Седмично се регистрират около милион и половина бележки, а до момента общата им сума надхвърля 650 милиона лв. До момента данъчните са раздали 51 смартфона и 11 телевизора.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *