Лотарията на НАП е с 50 млн. касови бонове

Лотарията на Националната агенция по приходите, която ще се тегли следващата седмица, досега бележи рекорден брой желаещи за участие в нея. Петдесет милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева са регистрирани досега за участие в лотарията с касови бележки на НАП и МФ.

Инициативата започна на 16 ноември 2015 г., а желаещите все още могат да регистрират касовите си бележки на сайта www.kasovbon.bg до 16.59 ч. на 9 декември, съобщиха от НАП.
Голямата награда е нов автомобил, а името на щастливеца, който ще спечели колата, ще бъде изтеглено на 11 декември в предаване на БНТ. До момента данъчната агенция е  раздала 50 смартфона и 11 телевизора. От НАП отчитат, че интересът към лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила интересът рязко се засилва.
В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на човек – 403. На следващо място са Видин и Шумен съответно с по 378 и 373 бележки.
До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската – 3 стотинки. С покупка за 0.20 лева Евгений Янакиев от Велики Преслав спечели седмичната награда в лотарията с касови бележки за периода 18-25 ноември 2016 г. Победителят получава смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180-градуса зрителен ъгъл.В играта на лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.

А вие, за да сте сигурни, че регистрирате касова бележка, която е истинска, се уверете, че има:

  1. Карта на България, обграждаща символите „BG“. Това е фискалното лого на касовите бележки и обикновено се отпечатва в долния ляв ъгъл. Допустимо е логото да е и без очертанията на картата на България на касовите бележки, издадени от фискални устройства с матрични буквено-цифрови печатащи устройства.
  2. Надпис: „ФИСКАЛЕН БОН“ или „СИСТЕМЕН БОН“.
  3. Име и адрес на обекта. Задължително на касовата бележка трябва да е отбелязано името и адреса на обекта, от които пазарувате, както и номера на БУЛСТАТ на търговеца.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *