Лошото време в Италия взе първите си жертви

Лошото време в Италия взе първите си жертви.Четирдесет процента от страната е под снежна пелена. Подобен снеговалеж, който да обхваща толкова голяма част от територията на Италия през декември, не е имало от 10 години насам. Снегът и ниските температури, които достигнаха на места до минус 15 градуса, създадоха проблеми в транспорта.
Снегът затрупа северна и централна Италия. В комбинация с ниските температури се получиха големи проблеми в транспорта. За специалистите, причината за това е организацията по почистването. Така бе на някои летища като тези на Флоренция, Венеция и Рим.
ВлаковетеЕвростар стигнаха до 2 часа закъснение. В един от тях отборът на Милан на път за Флоренция, който трябваше да изчака смяната на машиниста на гарата в Болоня. Той закъсня с повече от 30 минути, блокиран в автомобилния трафик към града. От друга страна, от управата на железниците обясниха, че се наложило високоскоростните влакове да се движат по-бавно поради опасност от заледяване на трасетата. Впоследствие, цялото железопътно движение бе в закъснение. Край Фрозиноне влак Интерсити премаза стрелочник поставящ антифриз, а в Сардиния влак се блъсна в паднала скална маса. Загина машинистът.
За разчистването на 1300 километра от магистралите също бе положено голямо усилие. Снегът и минусовите температури станаха причина да бъдат отложени футболните срещи Болоня-Аталанта, Фиорентина – Милан и Удинезе-Каляри.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *