Лукойл завърши сделката по придобиване на 45% от акциите на Total Raffinaderij Nederland

Руската петролна компания Лукойл завърши процеса по придобиване от френската конкурентна група Total на 45% от акциите на нефтопреработвателния завод Total Raffinaderij Nederland, разположен в Югозападна Холандия.
Стойността на пакета от акции без отчитането на запасите от петрол и петролни продукти възлиза на 600 млн. долара. В резултат на сделката Лукойл ще замени петролната група Dow Chemical като партньор на Total в управлението на завода.
Мощностите на предприятието за първично преработване на петрол са 158 000 барела на ден, а капацитетът на съоръжението за хидрокрекинг, което е едно от най-големите в Европа, е около 68 000 барела на ден. Total Raffinaderij Nederland е един от най-развитите технологично нефтопреработвателни заводи в Европа.
Предприятието може да преработва петрол от сорт Уралс и голям обем мазут и вакуумен газьол, което ще позволи успешното му интегриране в производствения процес на Лукойл. Компанията ще може да използва завода и за снабдяване и дългосрочно развитие на собствената си маркетингова мрежа в Западна Европа.

БТА

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *