Любители на зимните спортове откриха неформално сезона на Витоша

Компанията отказа да пусне ски съоръженията в планината с обяснението, че новият закон за горите изисква всеки лифт и влек да се експлоатира само след учреден сервитут.  Според природозащитниците фирмата цели промяна в Закона за горите, която да позволи изграждане на съоръжения без промяна предназначението на територията и без изключване на земята от горския фонд. Затова компанията умишлено не пуска лифтовете.
Въпреки това хората се радваха на добрата снежна покривка и мекото време, като условията за каране на ски и сноуборд са прекрасни.
Невъзможността да се използва лифта обаче доведе до тежък трафик и проблеми с паркирането, като паркингът преди хижа „Алеко“ не бе достатъчен и хората спираха автомобилите си по пътя.
По повод конфликта между природозащитниците и фирма „Витоша ски“, екоминистърът Нона Караджова коментира, че ведомството й и нормативната уредба не пречи съществуващите писти и въжени линии на Витоша да работят. Според нея фирмата не пуска съоръженията, защото настоява за промени в Закона за горите, отхвърлени миналата година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *