Любомир Попйорданов: Биоземеделието и туризмът трябва да си помагат

Биоземеделието и туризмът, които са основополагащи за икономиката от години, не се познават, а трябва „да се срещнат и да си помагат”. Този коментар направи председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов пред телевизия Bulgaria on Air.

„Ние си купуваме храната от Китай, купуваме всякакви видове стоки от други места, и българският туризъм по-скоро служи за реализация на продукция от други държави и това е много жалко”, коментира още той.

Според него проучванията показват, че хората търсят чиста храна и здрав живот и оптимизъм и тъй като не могат да си ги осигурят тук, пътуват в чужбина по време на своята ваканция.

В момента се сформира една група от бизнеси и браншове в туризма, която иска да формулира идея за промяна на ситуацията в индустрията у нас. Насоката е към историческото наследство и екологията, защото данните в момента показват, че туристическата индустрия не се възползва от богатото ни културно наследство.

Първата работна среща на бизнеса и неправителствените организации в туризма е насрочена за 10 май, а ден по рано във Френския институт ще се проведе и конференция на тема „Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес”, анонсира още Попйорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *