Магистърска програма по „Киберсигурност и стратегически мениджмънт“ се открива в Пловдив

Магистърска програма по „Киберсигурност и стратегически мениджмънт“ към Висше училище по застраховане и финанси   (http://vuzf.bg) и Индийски институт по хардуерни технологии (http://iiht.bg/.  стартира в Пловдив. Известно е, че  градът под тепетата има добри традиции както в прилагането на иновациите в технологиите, така и в образованието.

Програмата е предназначена за:

  • Служители и мениджъри на средни и големи компании;
  • Стартиращи предприемачи и собственици на малък бизнес;
  • Студенти, завършили бакалавърска степен, без значение от специалността;
  • Работещи, независимо от областта, с интерес към киберсигурност и стратегически мениджмънт и развитието на бизнес софтуера;
  • Всички, желаещи да задълбочат своя опит и познания в областта на информационната безопасност.

Целта на специалността е студентите да могат да направят критичен анализ на дадена ИТ инфраструктура, с цел откриване на слаби места, позволяващи злоумишлен достъп до тази структура. Обучението включва обзор на киберсигурностните проблеми в комплекса от хардуер, мрежова архитектура, операционни системи, приложен софтуер, бази данни, потребителски акаунти (профили, роли), методи за криптиране, верифициране на потребители, достъп до класифицирана или поверителна информация, архивиране. Разглеждат се методите и инструментите за автоматизиран анализ на киберсигурността, стратегиите за осигуряване на безаварийност, стабилност и сигурност на ИТ комплексите.

За икономисти магистърската програма е с продължителност два семестъра. За неикономисти продължителността на магистърската програма е три семестъра.

За повече информация виж  http://vuzf.iiht.bg

Занятията ще се провеждат в Пловдив, на територията на „Тех парк Оптела“ АД, ул. „Вълко Шопов“ 14.

За информация:

Елена Костова

+359 2 40 15 811

e-mail:info@vuzf.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *