Македония отхвърли българска инвестиция

 
Българската компания „Райкомерс“ е била единствената, която е подала оферта в приватизационната процедура. Според македонските власти обаче тя не е изпълнила всички изисквания на приватизационната процедура, като не е гарантирала, че ОХИС ще продължи да оперира и да се развива.
От министерството посочват, че в подадената оферта липсва информация за предишния опит на българското дружество в химическия сектор и не са внесени оригинални документи за финансовото състояние на „Райкомерс“.
Основната дейност на ОХИС е свързана с химическа индустрия. Дружествата, които работят в рамките на концерна извършват широк спектър от дейности, включително производство на прахообразни и течни препарати, препарати за растителна защита, базови химикали, водно стъкло, PVC прах, PVC тръби, PVC фолио и гранулати, както и услуги за обслужване на заводите и транспорта и разпределението на електрическа енергия.
ОХИС е акционерно дружество с мажоритарно държавно участие в размер на 75.52% от акциите.
„Райкомерс“ АД е специализирана във водопроводно, канално и пътно строителство, компанията е Член на БАВ (Българската асоциация по водите), БАБТ (Българската асоциация за безизкопни технологии), Българска асоциация на ютилити контракторите (BUCA).

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *