Малко са икономическите ползи от премахване на клас прослужено време

Политиците не трябва да се занимават с клас прослужено време. Малко са ползите в икономически план. Вицепремиерът Валери Симеонов трябваше първо да проучи въпроса. Симеонов трябва да осъзнае, че не си струва промяната.

Това е поредната шумотевица между синдикати и работодатели. Това каза пред Канал 3 проф. Христина Вучева, бивш финансов министър.

„Има спокойствие, известен подем в производството в страната“, поясни проф. Христина Вучева. По думите й това е незначителен елемент, който засяга работници от добивните отрасли. „Има дефицит на мислене в цялата ни страна, куца ни. Няма достатъчно ясни и значими проекти“, каза проф. Вучева.

По думите й проблемът е, че няма заетост и проекти в малките населени места, а не повишаването на минималната работна заплата. „Разходите за отбрана, за модернизация на въоръжените сили, са прекалено големи. Увеличението на средствата ще намали парите във важни сектори като образование и интеграция на ромите“, допълни проф. Вучева.

„Трябва да мислим как да изхарчим евентуалните излишъци от предходни години, ако ги има. Излишъците обаче свиват растежа и ограничават потреблението“, добави проф. Христина Вучева. Тя коментира и протестът на служителите на МВР. Според нея е крайно време да се обърне внимание на реформата в сектора, информира pik.bg.

„Не можех да повярвам като чух, че тези хора са нямали пари за униформи“, каза още проф. Христина Вучева.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *