Манолова: БСП бие ГЕРБ в Кюстендил и без ромските гласове

Вчера председателят на МС  Борисов коментира без никакви факти, а със типичните за него свободни съчинения , че БСП са купили изборите  в Кюстендил. Това изказване беше толкова произволно, че дори и неговото протеже Цветанов се дистанцира от него. „Коалиция на Кюстендил на сегашния кмет Петър Паунов спечели 32,74% и ще има 14 мандата в 37-местния общински съвет. Втора се класира БСП с 16,48% и 7 мандата, а на трето място, с едва 10,11% и 4 мандата, остана ГЕРБ.
Манолова коментира, че е смешно твърдението, че от БСП са купували ромски гласове. По думите й е естествено една част от ромите да гласуват за БСП, защото в листата на партията бил единственият ромски представител на избираемо място.
Според нея частичните местни избори в Кюстендил били „началото на края на ГЕРБ, който се е сринал като политическа сила до 10 процента влияние“, но и началото на края на воденето на политика в изборите, защото повече от 30 процента от вота бил контролиран.
Манолова каза, че в кюстендилско село хората били заплашвани от представители на ГЕРБ, че който не гласува за кмета, няма да получава хляб на вересия до следващите избори.
Според лидера на БСП Сергей Станишев думите на Борисов не му правят чест, защото при този контрол на МВР премиерът знаел, защото Цветанов го държи в течение, че не БСП е купувала изборите в Кюстендил. Това, което личи от поведението на управляващите, е, че нямат никакво намерения да правят промени в законодателството и в изборния процес, коментира лидерът на БСП. Това показва, че ГЕРБ готвят контролирани, манипулирани и фалшифицирани избори, каза той.
Административната „реформа“ е  форма на създаване на предизборни очаквания и обещания – на търновци се казва, че при тях ще бъде разположена НАП и ще има много работни места, на русенци – че там ще преместят митниците, коментира Станишев. Според него страната се намира в реална предизборна ситуация. Правителството предприемало действия, които са подчинени само на следващите парламентарни избори, независимо кога са.  Продължавам да смятам, че не са изключени предсрочни избори, предизвикани от самите управляващите, добави Станишев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *