Марин Льо Пен: Търсенето на българи е подигравка с безработните французи

 
След публикуването на официалния текст в неделя във френския Държавен вестник, който разширява списъка с достъпни за българи и румънци професии, председателят на Национален фронт Марин Льо Пен окачестви хода на правителството като „подигравка с безработните французи”, съобщава днес френското издание „Нувел обсерватьор”.
Това облекчение на пазара на труда беше обявено на 22 август като част от мерките на правителството в помощ на ромите.
„Правителството се подиграва с безработните французи”, пише в свое изявление г-жа Льо Пен, която разглежда публикуването на текста като „скандално решение на фона на масовата безработица във Франция”.
„Правителството участва вече няколко месеца в този абсурден европейски ангажимент, приет от Социалистическата партия, както и от Съюза за народно движение. В тази връзка критиките от Съюза са много лицемерни”, посочва още тя.
Ограниченията за българите и румънците обаче остават до края на 2013 година. Въпреки че могат да упражняват разрешените професии, гражданите на двете страни ще трябва да получават разрешително за работа от местната префектура.
Правозащитните организации продължават да искат пълното отменяне на временните мерки за българските и румънските граждани.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *