Матеус е аут от националния по футбол

Това обяви официално президентът на БФС Борислав Михайлов след заседанието на изпълкома на централата. Договорът на световния шампион от 1990 г. няма да бъде подновен. Той беше подписан преди точно една година и имаше опция за удължаване с още две, но тя не беше използвана.
Интересното е, че Михайлов и Матеус твърдяха, че контрактът ще бъде продължен, но изпълкомът реши, че не трябва повече да се доверява на германеца.
„Причините не са само слабите резултати в последните мачове. Промяната беше нужна, защото в отбора се събра много напрежение и негативизъм.
Той е наясно с нашето решение и няма да му плащаме никаква неустойка“, заяви Михайлов след заседанието.
Месечната заплата на германеца беше по 30 хил. евро и се твърдеше, че той ще иска поне две възнаграждения, за да си тръгне. Те обаче явно няма да му бъдат платени.
Така за селекционер е назначен Михаил Мадански, който води младежките национали. Той ще ръководи отбора в последните му два мача за тази година.
Това са контролата с Украйна в Киев на 7 октомври и евроквалификацията с Уелс в София четири дни по-късно.
Все още не е окончателно ясно дали Мадански ще получи поста за постоянно. Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков предложи за заместник на Матеус да бъде назначен Любо Пенев, който сега е начело на Литекс.
Това е втора треньорска рокада в националния отбор по време на тези квалификации. Миналия септември от поста беше освободен Станимир Стоилов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *