Машини правят машини

След като видео с танцуващи роботи на Boston Dynamics обиколи мълниеносно глобалната мрежа и стана абсолютен хит, сега едно друго видео набира скорост сред любителите на технологиите. В него Tesla показа процеса на производство на батериите за своите електрически превозни средства.

Големите цилиндрични батерии на Tesla са оприличавани на кутии за бисквитки
(снимка: Tesla / YouTube)

Американският производител на електромобили неотдавна заяви своето решение да премине към така наречените „бисквитени” батерии. Зад това име се крият големи цилиндрични батерии, наречени така, заради приликата им с кутии за бисквитки, информира technews.bg.

Новите батерии се очаква да намалят разходите за 1 kWh под $100. Това се постига преди всичко благодарение на пълното отхвърляне на най-скъпия елемент на батерията – кобалта.

Тесла Модел X – Уикипедия

В своето видео Tesla показва какво се случва във фабриката за батерии. Музикалният видеоклип е придружен от песента Honey Bee американския изпълнител от 60-те години Дон Хинтън, където един от стиховете на песента съдържа думите „един милион мили”. Това, според потребителите, следва да показва живота и дълготрайността на батерията на Tesla.

Очаква се новите батерии да бъдат въведени в различни возила на Tesla – пикапа Cybertruck, влекача Semi, седана Model 3 и кросоувъра Model Y.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *