МВФ: големите печеливши от кризата ще са дигиталната икономика и дистанционното обучение

Ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева каза, че големите печеливши от кризата с коронавируса ще бъдат дигиталната икономика, електронната търговия, електронното управление и дистанционното обучение, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Георгиева говори на събитие, организирано от изданието „Политико“. Тя заяви, че големите технологични компании, които жънат печалби в резултат на нарасналото разчитане на онлайн системите по време на кризата с коронавируса, трябва да работят заедно, за да увеличат достъпа до дигитална икономика за всички.

МВФ: световната икономика ще се справи с пандемията | Новини и ...

Георгиева заяви, че кризата е опустошителна за глобалната икономика, но че също така предоставя възможност за заемане с други въпроси като този за продължаващата нервнопоставеност и с други приоритети като климатичните промени, ако средствата за възстановяване са подходящо фокусирани.

Le FMI relève sa prévision de croissance pour la zone euro ...

„Много се надявам, че ръководството на технологичните компании ще погледне на това като на шанс да демонстрира отговорен капитализъм, отговорно поведение“, заяви Георгиева.

Шефката на МВФ заяви още, че 56 страни са получили спешно финансиране, информира bnr.bg.

FMI; на английски: International Monetary Fund, IMF) е международна организация, която се грижи за управлението на световната финансова система, като наблюдава валутните курсове и платежния баланс и предлага техническо и финансово сътрудничество при нужда. Седалището ѝ е във Вашингтон, САЩ.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *