Медведев нареди по-ективно използване на имотите и данъчните лостове

Руският министър-председател Дмитрий Медведев възложи на Министерството икономическото развитие и Министерството на финансите до 01 октомври 2016 да представят предложения за подобряване на данъчната политика и по-ефективно използване на имотите, които са собственост на Руската федерация. Това се посочва в указанията на министър-председателя до правителството след срещата в Псков на 16 август, предаде ТАСС.
В документа се казва още, че целта на тези мерки е да се увеличи икономическия потенциал на субектите на Руската федерация и общинските предприятия.
Медведев също така е инструктирал да се разгледа възможността за извършване на промени в Данъчния кодекс, които предвиждат постепенното ограничаване на размера на загубата, пренесени за бъдещи данъчни периоди, при изчисляването на данъка върху доходите.
В допълнение, Министерството на финансите и Министерството на икономическото развитие разглеждат предложения относно възможността за съкращаване на прилагането на намалени ставки на данъка върху недвижимото имущество по отношение на публичните железопътни линии, магистрални тръбопроводи, линии и съоръжения за пренос на енергия.
Министерствата също така ще разгледат и предложение за определяне на данъчната ставка на данъка върху недвижимото имущество в размер на 1,1% по отношение на движимото имущество, прието на отчет след 1 януари 2013 година.

 

Милен АТАНАСОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *