Меркел отново се обяви против Камеран за ограничаване на имигрантите в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел е заявила, че няма да подкрепи каквито и да било ограничения в свободата на движение в рамките на ЕС, потенциално осуетявайки плановете на британския премиер Дейвид Камерън, съобщава Ройтерс, като се позовава на публикация в „Сънди таймс“.

„Германия няма да се меси във фундаменталните принципи за свободно движение в ЕС“, заявила Меркел в интервю за британския вестник.

Камерън, който планира да организира референдум за членството на Великобритания в ЕС, ако неговата Консервативна партия спечели изборите през 2015 г., заяви, че иска да отговори на тревогите на гласоподавателите по темата за имиграцията. По този начин британският премиер иска да противодейства на нарастването на популярността на евроскептичната Партия на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП), която настоява за по-ниски нива на имиграция в страната.

Британският премиер обмисля идеята за налагане на ограничение върху броя на нискоквалифицираните работници от ЕС във Великобритания, което би изисквало голяма промяна в правилата на съюза.

„Сънди таймс“ съобщава, че германският канцлер Ангела Меркел е готова за разговори с Камерън относно възможни ограничения за работници от ЕС, които изопачават правилата, за да ползват неправомерно социални придобивки в другите страни, но е против промяна във фундаменталните принципи за свободно движение в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *