Меркел призова за по-добро регулиране на финансовите пазари

Тя посочи, че въпреки постигнатия напредък в тази сфера, но все още приетите правила не се прилагат навсякъде: „Все още не сме завършили процеса. Планирахме под регулация да попадата всички финансови пазари и всички участници в тях, както и всеки финансов продукт,“ подчерта Меркел като уточни, че трябва да бъде постигнат напредък в извънбанковия или „сенчестия“ финансов сектор.
Макар и болезнени, структурните реформи са започнали да дават резултат в страни като Ирландия, Испания, Португалия и Гърция, добави германският канцлер.
Вчера Европейският парламент прие нови правила за по-добра защита на инвеститорите в цялата сфера на финансовите услуги, които предстои да бъдат разгледани от Европейската комисия и европейските лидери. Идната седмица в Германия ще се проведе среща на ръководителите на Световната банка, Международния валутен фонд, Световната търговска организация и други финансови институции, по време на която Меркел ще очертае постигнатото в регулацията на финансовите пазари в Европейския съюз.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *