Металите добавиха по 2% над цената

 
Индексът следящ представянето в региона – MSCI Asia Pacific Index се повиши с 2.2% рано тази сутрин, а фючърсите на широкия индекс Standard & Poor’s 500 добавиха 1.4% към стойността си.
Единната валута поскъпна с 0.6% спрямо долара до нива малко над 1.4000. Еврото се повиши с 0.4% и спрямо йената до 106.35 йени.  Щатските правителствени облигации поевтиняха, неутрализирайки ръста си от по-рано през вчерашния ден. Понижи се и цената на застраховане на азиатския дълг.
Повишение отбелязаха и цените на металите, като тези на медта, цинка и никела добавиха по над 2% по време на търговията им на лондонската борса.
Петролът също са възползва от положителните тенденции и поскъпна с 2.1% за барел суров такъв на нюйоркската стокова борса.
Френският президент Никола Саркози обяви вчера, че европейския спасителен фонд ще бъде увеличен четири, или пет пъти, а инвеститорите са се съгласили доброволно да отпишат 50% от гръцкия дълг.
„Това е пробив“, коментира Патрик Бенет от Canadian Imperial Bank of Commerce пред финансовото издание Bloomberg.
Има единно решение за гръцкия дълг, рекапитализацията на европейските банки и изглаждане на разногласията между водещите европейски страни относно мерките за справяне с кризата, допълва още финансовият специалист.
Японският Nikkei 225 добави 1.5% към стойността си, корейският Kospi Index се повиши с 1.2″, а хонгконгският индекс добави 1.7% към стойността си. Австралийският S&P/ASX 200 бе сред най-повишаващите се с ръст от 2.5%.
Допълнително положителни настроения на пазара се внасят от очакванията най-голямата световна икономика – щатската, да е отбелязала ръст от 2.5% през третото тримесечие, според средните прогнози на анализаторите.
Повишение отбелязаха и валутите на развиващите се страни, вследствие на повишения инвеститорски апетит за риск. Австралийският долар поскъпна с 1.1% до 1.0514. Новозеландският такъв се повиши с 0.7% до 80.67 щатски цента.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *