Металурзите от ОЦК-Кърджали протестират в София

Не е ясно и дали предприятието ще получи отсрочка от кредиторите и нов собственик. Протестът на работещите в ОЦК се пренася в София. Металурзите ще се съберат около 10 ч. пред централата на „Интертръст холдинг“, собственост на Валентин Захариев, а после и пред Народното събрание.
Във вторник работниците в комбината ще вземат решение дали да подадат молби за напускане или да изчакат нов собственик, съобщи в предаването „Преди всички“ председателят на регионалния съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. Тя предупреди за тежки екологични последици, ако поддръжката на съоръженията спре. Има опасност целият град да бъде обгазен, ако бъде спряна цинковата пещ, уточни тя.
Караколева отхвърли като „поредните манипулации“ твърденията на собственика Валентин Захариев, че не може да се издължи на работниците заради банка-кредитор, която изисква предсрочно изплащане на дългове. И допълни: Искаме закон, който да ни гарантира това човешко право, че когато работя, в края на месеца дължимата ми работна заплата ще бъде изплатена от работодателя“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *