Мика Зайкова: В България се води абсолютно неправилна политика по отношение на бизнеса

Това каза финансовият експерт Мика Зайкова от КТ „Подкрепа“ в предаването „Нещо повече“ във връзка с искането на синдикатите минималната работна заплата да се увеличи на 330 лв.
Финансовият експерт коментира и намерението на правителството да премести Агенция „Митници“. По думите на Зайкова преместването на митниците от София в Русе ще струва около 100 млн. лв. на правителството:
Предстоят да отидат едни страхотни милиони по преместване и разместване напред-назад с някаква слаба утеха, че едни хора в София ще загубят работните си места и едни хора в Русе ще получат 300 работни места.
Посоката трябва да бъде към повишаване на доходите на хората. За съжаление последните три години това не се случваше, а точно обратното – доходите се свиват. Действително трябва да има политика на увеличаване на доходите, но не винаги желаното може да бъде действително, защото трябва да изхождаме от обективните икономически реалности, пред които са изправени особено малкият и среден бизнес. Това каза Пламен Грозданов от Съюз „Произведено в България“ в предаването „Нещо повече“.
Увеличаването на заплатите в малкия и средния бизнес ще доведе до фалита им и до увеличаване на безработицата, каза още Грозданов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *