Милен Велчев: Цветан Василев е собственик на БТК

Цветан Василев продължава да е действителният собственик на БТК.Това заяви бившият финансов министър Милен Велчев, който сега е представител в България на акционера в БТК и кредитор на компанията „ВТБ Капитал“. Той заяви пред bTV, че разполага с документи, които потвърждават този факт.

Велчев беше помолен да коментира изявленията на руснака Дмитрий Косарев, който в обръщение до главния прокурор Сотир Цацаров преди дни, разпратено и до медиите, се обяви за собственик на 76 на сто от телекома.

Косарев обвини мениджърите на „ВТБ Капитал“ (България) Георги и Милен Велчеви врейдърство и в опит да използват служебното си положение, за да прехвърлят контрола върху компанията на влезлия с тях в сговор Спас Русев.

Няма кой да рефинансира задължението на дружеството, в което той е собственик. Беше обявено, че някой си Косарев, когото може бис основание наричат човек на Малофеев,е новият собственик, каза Милен Велчев.

Милен Велчев повтори обявеното по-рано, че“ВТБ Капитал“ e кредитор на дружеството – собственик на БТК за 170 млн. евро, необслужвани от май и затова иска да продаде телекома.

„Когато един от собствениците – Цветан Василев, така да се каже, се укрива от правосъдието и не може да бъде екстрадиран от Сърбия и няма кой да рефинансира дружеството му, кредиторът се налага да си потърси кредита, след като пет месеца не се получава“, каза Велчев.

Според него както на всяка финансова институция по света, която 5 месеца не получи дължимия кредит, се налага да потърси парите си чрез продажба на обезпечението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *