Министерството разпредели бонусите за олимпийците

 
Всъщност средствата не са малко, на фона на цялостната картина в „спортна България“, а и с оглед на показаното от състезателите.
Най-много пари ще бъдат заделени за волейболистите. Целият отбор и всички лица, заети с него, ще си поделят общо 750 000 лв.  Това волейболните „лъвове“ заслужиха с достигането си до полуфиналната фаза на турнира в британската столица.
Основният състав ще вземе най-голяма част от бонуса – някъде около 90% от сумата. Останалото ще се разпредели между останалия спортно-технически щаб.
Голямата индивидуална премия от 200 000 лв, която беше обещана на този, който се върне със златен медал от Игрите, така и няма да бъде връчена, тъй като никой от българската делегация не блесна със златиста светлина от почетната стълбичка в който и да било от спортовете.
Станка Златева ще получи заслужените 120 000 лв за сребърния си медал, след като за малко изпусна да стане шампионка, а Тервел Пулев ще вземе 100 000 лв за бронзовото си отличие.
По 40 000 лв бонус ще приберат и спортистите, които заеха пети места. Това са боксьорите Детелин Далаклиев и Александър Александров, щангистите Иван Марков и Милка Манева, както и борецът Радослав Великов.
 

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *