Мини опаковките не намалиха апетита на немските консуматори

XXS опаковките трябваше да озаптят апетита на германците към захарта и шоколада -– хормона на щастието, но нищо подобно не се получи. На глава от населението се яде по 9,5 кг шоколад на година. Това са 95 шоколада по 100 грама.
Германците се сдобиха със славата на народа на 100-те грама заради масовото присъствие на шоколада във всеки джоб и чанта. Сега обаче ситуацията уж е по-различна, но не съвсем. Някои от най-консумираните марки шоколади и захарни изделия демонстративно намалиха грамажите и направиха миниопаковки за по една хапка, но хапка по хапка минаха стоте грама. И така с ХХS опаковки към ХХL размери, защото 20% от населението страда от свръхтегло, в това число все повече деца и млади момичета и момчета.
Темата за опаковките и размерите започва да се позиционира доста стабино във всички медии. Всичко това, съчетано с постоянното похапване през деня, води до едно – загуба на контрол върху храненето и килограмите, а и зимните месеци са известни като време за натрупване на тлъстини.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *