Мистерия около смъртта на българка във Венеция

Карабинерите успели да възстановят всички етапи от живота на жената в Италия до февруари тази година. След тази дата не известно къде е живяла и с какво се е занимавала 50-годишната българка, чието тяло бе намерено през нощта в понеделник срещу вторник в канала Брентела на пристанище Порто Маргера (Венеция).
Карабинерите апелираха към всички, които са контактували с нея, да помогнат за изясняване на последните пет месеца от нейния живот. Засега е известно, че до февруари българката е работела в хотел в Маргера, а преди това е била домашна помощничка, чистачка и сервитьорка в различни заведения в областта Венето, се посочва в информациите.
Извършената по нареждане на прокурора Джорджо Гава аутопсия установи, че смъртта е настъпила от удавяне. По тялото не са намерени следи от насилие, което изключва хипотезата за убийство. Остава обаче открит въпросът дали удавянето е нещастен случай или самоубийство. Съдебният лекар е констатирал, че тялото е престояло във водата по-малко от един ден.
Медиите припомнят, че Лилия Цветанова е родена на 29 юли 1960 година, а нейният съпруг и дъщеря й са в България. Тя е е живеела в Италия поне от 2004 година, когато е била спряна от полицията в Маргера и вкарана във фотосигналната система заради нередовни документи за пребиваване в Италия. След влизането на България в ЕС нейното положение е било узаконено.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *