Митнически зам.-шеф хвърля оставка

Запознати обаче посочват, че Алдимиров имал търкания с ръководството. От пресцентъра на митниците, разбира се, отрекоха  подобни твърдения да са истина и заподозряха поредната атака срещу тях.
 
Алдимиров беше назначен на поста през месец юни 2011 г. по предложение на директора на агенцията Ваньо Танов и със заповед на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Той отговаряше за ресорите „Митническо разследване и разузнаване“ и „Последващ контрол“.
Подалият оставка зам.-шеф зае мястото на освободения в края на 2010 година Антони Странджев. Името на последния се появи в добилите скандална известност  разпечатки с телефонни разговори между премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков. Самият Странджев обяви, че е изгубил доверие в премиера, но даде да се разбере в интервюта в медии, че истинската причина е корупцията в митниците и кадруването на ГЕРБ във ведомството и прикриването на далавери,  припомня БНР.
Николай Алдимиров има 9-годишен професионален опит в структурата на финансовото разузнаване, като от септември 2010 г. до юни 2011 г. е изпълнявал длъжността директор на дирекция „Финансово разузнаване“ към ДАНС. Завършил е Бизнес администрация в университета Темс Вали – Лондон и има магистърска степен по Финанси в Университета за национално и световно стопанство – София. Владее английски и руски език.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *