Младежи ограбиха и убиха възрастна жена в София

Сигналът за убийството е подаден на 29 декември, около 7.55 ч., в СДВР от внучка на жертвата, която живее в района на „Петте кьошета“ в столицата. Жилището на убитата жена не е било разбивано – огледът установил, че входната врата е отворена с истински ключове. Вратата на кооперацията е със заключващо автоматично устройство. Жертвата е на 85 години. Аутопсията на жената показала, че е починала вследствие на множество рани и в съчетание с тежка черепно-мозъчна травма, гръдно-коремни травми, счупени от четвърто до десето ребро. Счупили и два от пръстите й, за да свалят пръстените. Криминалистите предполагат, че жената е дала отпор на нападателите, което ги е вбесило. Извършители са Марио, 20-годишен криминално проявен, с присъди, и Даниел, на 17 години, също криминално проявен. Двамата са от нормални семейства и не са били бедни, били в една компания, посочи Терзийски, цитиран от БТА. Николай Станчев, главен инспектор в СДВР, допълни, че част от вещите на жертвата са били заложени, други са открити в къщите на извършителите. От жертвата са отнети два златни пръстена, мобилен телефон, часовник и верижка. За двата пръстена заложна къща платила 240 лева. Верижката и телефонът били изхвърлени. Няколко седмици преди убийството Марио, с майка си, чистил къщата на възрастната жена и по всяка вероятност тогава е набелязал апартамента за грабеж. Георги Тотков, началник-сектор „Убийства” в СДВР, подчерта, че майката по никакъв начин не е замесена в престъплението.
През това време Марио успял да спечели доверието на жената като претекст да влезе в дома й. Това се случило на 28 ноември вечерта около 20 часа. Предполага се, че възрастната жена доброволно е отворила на двете момчета.
Вътре те й нанесли зверски побой, взели накитите й я довършили с още жестоки удари с ръце и крака. Никой съсед не е чул нищо, посочи Тотков.
На двамата са повдигнати обвинения за убийство при предварителен сговор и с користна цел. Те са задържани за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане до Софийски градски съд за задържане под стража.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *