Мнима консултантка на ЕК присвоила 80 000 лв.

39-годишна софиянка, присвоила около 80 000 лева като се представяла за консултант на Европейската комисия, е била задържана при спецоперация на Главна дирекция “Криминална полиция”.

Акцията на служителите по линия на противодействието на измами със средства на ЕС е била планирана след близо 3-месечно разследване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

39-годишната жена с инициали М.Д. предлагала консултантски услуги на различни общини и фирми. На кандидат-бенефициентите обещавала съдействие при кандидатстване по инфраструктурни и аграрни проекти по оперативни програми на ЕС. Срещу определена от нея сума, която варирала от 3000 до 15 000 лева, тя уверявала клиентите си, че ще използва влиянието си изготвените проекти да бъдат одобрени.

На този етап е установено, че в измамната й схема са попаднали близо 40 контрагента от София и страната, а общата присвоена сума е около 80 000 лева.

Жената е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Заради подобно деяние тя имча условна присъда, която тече в момента.
По новия случай е образувано досъдебно производство за измами в особено големи размери, очаква се днес с решение на прокуратурата мярката й за задържане да бъде удължена на 72 часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *