Мобилните приложения ще изчезнат до няколко години

Само след няколко години мобилните приложения ще бъдат история, вярва Google

Google гледа към бъдеще, в което няма мобилни приложения. След няколко години интернет гигантът ще индексира всички приложения в мобилния сектор на мрежата, а самото понятие приложение ще престана да съществува, пише Re/code, позовавайки се на представители на Google.

За да остане лидер в новата информационна епоха, Google извършва индексиране на приложенията и дълбоко “прелинкване”, като целта е да се уеднакви съдържанието между и отвъд пределите на приложенията. За индексиране и обработка на данните се използват търсеща система и изкуствен интелект.

Не само Google вижда края на мобилните приложения. В Силициевата долина вече работят голям брой стартиращи компании, чиито идеи съвпадат с тези на Google. Вместо приложения, всички мобилни функции и игри ще се пускат директно в браузъра или на друга универсална платформа – това ще позволи бързо и без усложнения въвеждане на ново съдържание.

Една от първите стъпки към свят без мобилни приложения ще бъде функцията Tap, която скоро ще заработи на Android смартфони. Tap изпълнява ролята на виртуален асистент и търсещ робот в приложения, в които е разрешена подобна функционалност.

Основната задача на Tap е да направи максимално бърз и прост преходът от едно приложение в друго. Така например, ако в хода на комуникациятамежду потребители някой от тях напише име на песен, Tap ще позволи нейното сваляне и прослушване в музикален плейър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *