„Мобилтел“ се преименува на А1

Най-големият български мобилен оператор по брой абонати – „Мобилтел“, официално се преименува на А1. Компанията сменя не само търговското си име, но и юридическото, като новото дружество вече се казва „А1 България“. Това е част от цялостната промяна на идентичността на всички телекоми към австрийската компания майка A1 Group, като операторите в Австрия, Словения и България вече смениха името си, а предстои това да се случи и в Беларус, Хърватия, Сърбия и Македония.

Резултат с изображение за мобилтел

Всички условия по договорите на клиентите остават същите, обясниха от компанията. Според изпълнителния директор на „А1 България“ Александър Димитров основната цел на компанията е отсега нататък не само да носи ново име, но и да промени цялостната си бизнес визия и да се вслушва повече в клиентите си.

„Днес ставаме част от нещо голямо – силна международна марка, каквато е A1. Тя ни носи нови стандарти за обслужване, единна корпоративна култура, повече знания и опит. Новият бранд отразява нашата цел да бъдем лидер, като се възползваме от възможностите на дигитализацията в полза на нашите клиенти“, коментира при представянето Димитров.

Нови услуги

Освен ребрандирането „А1 България“ ще предлага и нови услуги, сред които собствена линия смартфони, музикална стрийминг платформа и финансови услуги . Те трябва да стартират в следващите няколко седмици. Целта е компанията да е много повече от телекомуникационен оператор – доставчик на дигитални услуги и решения в най-различни сегменти, касаещи от крайния потребител до бизнеса.

Новите смартфони на компанията ще бъдат под марката А1 и са направени специално за оператора. Линията ще се състои от три модела с различни характеристики. Вместо стандартната 24-месечна гаранция те ще имат 36-месечно покритие.

Музикалната стрийминг услуга, която „А1 България“ ще предлага, бе описана от Димитров като „всичко, което Spotify има, заедно с пълен каталог на българската музика“. Тя ще разполага с над 30 млн. песни. Димитров уточни, че цената й ще е по-ниска от тази на подобни платформи. Приложението е създадено от основния акционер в А1 Group – America Movil.

Операторът започва да предлага и финансови услуги като дигитален портфейл, през който ще могат да се извършват директни преводи към други абонати на телекома, както и плащания онлайн и на POS терминал. „А1 България“ ще предлага и собствена кредитна карта, като според Димитров условията по нея ще бъдат далеч по-конкурентни от тези на пазара.

Собствените спортни канали на оператора – Mtel Sport 1 и 2, се преименуват на MAX Sport 1 и 2, като цените им остават непроменени. Александър Димитров уточни, че в следващите седмици се очакват новини около тях, като първата е добавянето на мачовете на българския мъжки волейболен отбор в Световната лига тази година.

С мисъл за клиентите

Димитров заяви, че основна цел на промяната на идентичността е грижата за клиентите. За тази цел компанията поема ангажимент, че ще им предоставя високо качество на услугите, а в случай на неизпълнение на тези обещания ще ги компенсира по различни начини – от намаляване на таксата, през предоставянето на повече мегабайти в пакета данни, до други бонуси. Всеки абонат ще може да дава обратна връзка през новото приложение „Моят А1“, а свалилите го автоматично получават 10 000 MB мобилен трафик за един месец.

„А1 България“ също така гарантира на клиентите си, че няма да чакат повече от 60 секунди при обаждане на *88/088 123. Фактурите ще бъдат по-ясни и разбираеми, а лоялните клиенти вече могат да закупят телефон на промоция и по средата на договора си, а не само при изтичането му, информира в.Капитал.

При стандартна повреда „А1 България“ обещава отстраняването й до 6 часа, а инсталацията на нови услуги ще става до три работни дни. Клиентите ще могат да тестват безплатно нови услуги в рамките на един месец до края на юни.

Огромно ребрандиране

Ребрандирането на „Мобилтел“ в „А1 България“ бе ясно още преди месеци, но компанията пазеше в тайна детайлите около него. Сега стана ясно, че телекомът ще използва едно основно лого наред с още около 70 негови вариации според сезона, сектора и различните кампании. Всички магазини също ще бъдат ребрандирани, като всеки от тях ще бъде в тематиката на исторически паметник в България.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *