Модернизация на жп възел Пловдив

Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще позволи да се довърши към 2024 година жп магистралата до Бургас, по която влаковете до морето ще се движат със 160 км/ч и ще преминават безконфликтно през Пловдив със 130 км/ч.

Отпуснаха 451 млн. евро за мащабен жп проект, чакаме и жп възел ...

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на подписването на договор между Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и изпълнителят на модернизацията „Геострой Лантания“ ДЗЗД,информира economynews.bg.

Случи се! Обявиха обществената поръчка за пробива под Централна гара

„В рамките на този проект е поет ангажиментът и пред гражданите на Пловдив, и в национален аспект, да се инвестират близо 250 млн. лв.“, добави министър Желязков. По думите му това ще позволи не само модернизацията на жп възел Пловдив, гара „Разпределителна“, Централна гара, железния път, системите за безопастност, телекомуникации и сигнализации. „Това са елементи от обновяването на инфраструктурата на нашата страна и ангажименти, които заедно с нашите партньори от Европа, които финансират по Механизма за свързана Европа, сме поели и ясно изпълняваме“, добави той.

Тунелът под Централна гара ще развърже движението в града - От деня

Обект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия“ е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”.Стойност на договора за строителство е 132 520 700 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 35 месеца. Европейското съфинансиране е по линия на Механизма за свързване на Европа.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *