Може ли Bitcoin да достигне 5000 долара

Курсът на криптовалутата може да нарасне още и да достигне 5000 долара до края на 2017 г. Това са прогнозите на анализатори от компанията Standpoint Research, цитирани от CNBC.

„През следващите няколко месеца може да видим цената на 5000 долара и още сега може да видим движението в тази посока“, казва Рони Моас от Standpoint Research.

По думите му валутата се разраства като горски пожар и през следващите 6-12 месеца може да започне нещо като истерия. Въпреки това, „това е един дълъг, дълъг път, преди да се стигне до надуване на балона“.

В момента валутният курс на Bitcoin е около 2600 долара. Стойността на Bitcoin набързо се утрои през тази година, достигайки рекордните 3000 долара на 11 юни.

Растящата популярност на криптовалутите кара много експерти да предсказват темпа им на ръст. Анализатор от Goldman Sachs Шеб Джафари смята, че курсът на bitcoin може да достигне 3900 долара, информира infostock.bg.

Много хора, включително експерти от  Уолстрийт, вярват, че блокчейн технологията зад bitcoin може да промени из основи начина, по който светът работи, точно каkто направи интернет.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *