Москва е вече само на два часа и половина от Варна и през зимата

180 пътници бяха обслужени в първия ден от старта на целогодишната редовна линия Москва – Варна – Москва. Пристигащите от московското летище Домодедово гости бяха посрещнати на летище Варна по стар български обичай с хляб и сол. Червената българска роза и официален туристически пътеводител на морската столица подариха летище Варна и генералният представител на S7 Airlines – туристическа агенция „Солвекс” ЕООД на всеки от пасажерите по повод откриването на линията. За спомен от България заминаващите пътници до Москва получиха сувенири.

През зимния период, полетите по новата редовна линия ще се изпълняват два пъти седмично – в понеделник и в четвъртък. Часът на кацане на самолета от Москва във Варна е 13,40 ч., а на излитане от Варна за Москва – 14,30 ч. Полетите ще се изпълняват със самолети от типа Airbus А319, А310 и А 320. Цената на двупосочен билет е 220 евро.

За откриването на зимната линия от няколко години работят и “Фрапорт Туин Стар” и генералнит епредставители на авиокомпанията – туристическа агенция „Солвекс”, които и в момента обединяват усилията си за успеха й.

S7 Airlines оперира с полети от и за летище Варна от 2001 г. През летния сезон авиокомпанията изпълнява от Варна полети по направленията Новосибирск и Москва (Домодедово).

Близо 200 000 е броят на пътуващите от и до Русия от началото на годината до сега. Направлението Москва (Домодедово) – Варна – Москва е на първо място по брой обслужени пътници на летище Варна. От началото на годината до сега по това направление са обслужени повече от 95 000 пътници.

През летния туристически сезон от и за летище Варна по направление Русия полети се изпълняват от 15 български и чужди авиокомпании до 12 различни летища на федерацията. Целогодишната самолетна линия от морската столица на България до Москва за последен път е била изпълнявана в средата на 90-ге години.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *