Москва отваря 5G център за бизнеса

Демонстрационен 5G център за тестване на обещаващи технологии и градски услуги отварят в Москва. Центърът ще бъде достъпен както за руски, така и за чуждестранни компании, съобщи за медиите Александър Горбатко, заместник-началник на отдела по информационни технологии на Москва.Москва отваря 5G център за бизнеса.

Новата лаборатория ще улесни достъпа до 5G технологии за предприемачите, ще създаде местен център за върхови постижения и ще помогне на компаниите да намерят и задържат специалисти.

„Това пространство ще предостави на предприятията възможност да тестват нови технологични решения и да оценят индустриалните им приложения. Нови градски 5G технологични решения също ще бъдат тествани в демоцентъра”, поясни Горбатко, информира technews.bg.

Демоцентърът ще бъде отворен за големи компании, както и за стартъпи и изследователски институции. Достъп до лабораториите ще имат компании от различни индустрии, а не само от телекомуникационния сектор.

„Ние сме заинтересовани да намерим съвместни бизнес модели за играчи на различни пазари – промишленост, медицина, транспорт и други сектори със стратегическо значение за града”, казва Горбатко.

Демоцентърът ще работи на принципите на неутралност (спрямо производителите), откритост към бизнеса, информационна сигурност и съвместимост, „патентен и технологичен интегритет” по отношение на оборудването.

В близко бъдеще се очаква да бъдат подписани споразумения с участниците в новия 5G демонстрационен център, уточниха от ИТ отдела на градската управа.

До края на 2019 г. в Москва ще бъдат разработени четири пилотни 5G зони. Всяка от тях ще се експлоатира от един от четирите основни доставчика на телекомуникационни услуги в Русия. Зоните включват Изложбения център за постижения на националната икономика, Сколково, Тверска и Спаровите хълмове.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *