МС колективно стана Мистър Икономика,

Бистра Илкова с приз заради БФБ

На официална церемония снощи колективната номинация на Министерски съвет спечели тазгодишния приз Мистър/Мисис Икономика „За цялостен принос за развитие на българската икономика“, обявиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България, която е сред организаторите на конкурса.

Номинацията бе направена за приноса на изпълнителната власт за пълноправното членство на страната в Европейския съюз без предпазни клаузи, както и за провежданата от Министерския съвет балансирана политика за стимулиране на родната икономика.

В категорията „За принос в развитието на българската индустрия” наградата бе присъдена на Златко Златков, председател на Българската асоциация по информационни технологии. Неговата номинация беше направена за последователната политика, която БАИТ провежда срещу деформациите и корупцията при провеждането на търгове за обществени поръчки в сферата на информационните технологии.

Наградата „За принос в развитието на небанковия финансов сектор” бе връчена на изпълнителния директор на БФБ-София Бистра Илкова. Номинацията на Бистра Илкова беше направена заради нейния принос за увеличаване на пазарната капитализация на БФБ-София, която в края на 2006 г. достигна 15,3 млрд. лв., или 32,3% от БВП на България.

Специалната награда за развитието на бизнес-комуникациите получи вестник „Пари“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *