Музеи, които можете да посетите без да излизате от вкъщи

Тъй като все още много страни остават затворени поради коронавируса, не се предполага и отварянето на световните музеи и галери. CNBC ни дава няколко предложения, които можем да разгледаме от вкъщи.

Снимка: iStock

Днес повече от всякога прекарваме времето си пред компютъра. Със започването на пандемията, много от културните институции започнаха да излъчват представленията си онлайн, за да компенсират отменените живи изпълнения или кино прожекции.

Някои места на открито, като ботанически градини и национални паркове, заявиха, че предоставят безплатен достъп на всички желаещи, решили да подишат свеж въздух, след отслабването на част от предпазните мерки, информира infostock.bg.

Но за тези, които не искат да поемат риска да излязат навън, има много музеи и художествени галерии, които разполагат и с виртуални обиколки.

Парижкият музей предлага три виртуални тура, сред които и обиколка из един от рововете, който първоначална е бил част от Лувъра, построен като крепост от френския крал Филип II.

Като виртуален посетител можете да се запознаете с колекцията от египетски антики и артефакти или да разгледате галерията на Аполон, наскоро реновираната част от Лувъра. Тази галерия е известна със своя висок сводест изрисуван таван. Ще имате възможността да се полюбувате и известната картина от Йожен Дьолакроа „Аполон побеждава змията Питон“.

На отсрещния бряг на Сена е Музеят Орсе, бивша жп гара, днес е дом на такива произведения на изкуството като „Автопортрет“ на Винсент Ван Гог – един от повече от четиридесет автопортрета, създадени от художника.

Хората, които искат да разгледат по-голямата колекция от постимпресионистични творби на галерията, могат да посетят страницата Arts & Culture на Google.

За любителите на красиво изрисувани сводове Ватиканският музей предлага онлайн екскурзия сред картините на Микеланджело в Сикстинската капела.

Посетителите могат да се насладят и на 360-градусова обиколка из колекцията от класически скулптури на Ватикана в музеите на Пио Клементино и Кярамонти.

Хотел Robert and Arlene Kogod Courtyard се намира в историческата сграда на Patent Office Building, в която се помещават Музеят на американското изкуство Смитсониън и Националната портретна галерия във Вашингтон.

В допълнение, Google Arts & Culture предлага обиколки на Галерията на института Смитсониън с 23 000 произведения на изкуството, включително колекция от портрети на американски президенти и първите дами.

Други произведения включват фотографски портрети на американски културни икони като Ела Фицджералд и Луис Армстронг.

Музеят съхранява около три милиона произведения на изкуството и културата, включително картини на холандския художник Рембранд от 17-ти век, като „Завръщането на блудния син“.

Национален Музей Тисен-Борнемиса в Мадрид, Испания е наричан „златният триъгълник на изкуството“, може да посетите цяла изложба, посветена на творчеството на Рембранд и неговите съвременници в Амстердам.

Виртуални турове на Тисен включват изложби, които туристите може да са пропуснали, включително и колекция „Баленсиага и испански картини“, която представлява произведение на изкуството, в съавторство с известния моден дизайнер, вдъхновил се от тях.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *