Мъж си купи плазмен телевизор с жълти стотинки

Столичанин си купи плазмен телевизор, като заплати 1 899 лева в монети от по 1, 2 и 5 стотинки.
Боби Петров от кв. Драгалевци и неговите колеги, приятели и роднини събрали монетите само за една година, предаде БНТ. Освен със стойността си от 1 960 лева, стотинките респектираха и с тежестта си – цели 250 кг. Преди да поемат към магазина, монетите на Боби Петров бяха пред къщата му – събрани грижливо – къде в кофи и легени, къде в пликчета от по 10 лева.
„Хубаво е, че стигнах до 2 000 лева, аз мислех да стигна и до 3 000“, коментира Боби Петров. Радка Гогова – баба на Боби Петров сподели, че само 5 лева му е дала. На Боби не му се случва за първи път да си купи по-скъпа стока със стотинки. „Аз съм носил и за по-малко, но не ми дадоха. За 300-400 лв. исках една уредба, но не ми я дадоха“, казва той. Сега обаче успя да си купи плазмен телевизор.
С помощта на няколко приятели от строителната фирма, където работи, и титаничните им усилия, монетите на Боби се озоваха в колата, а после в магазин за техника. След като си избра мечтаната плазма, блестящите монети поеха към извънредно отворена за случая каса.
Касиерки разкриха, че миналата година в магазина купили пералня с 1 200 броя монети от по 50 стотинки, но такова чудо не били виждали. В броенето се включиха 6 касиери, което им отне целия следобед. За следващата си покупка Боби Петров вече е скътал над 300 лева от монети по 10, 20 и 50 ст., засега обаче не е решил какво да купи и най-вече къде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *