Мърдок: Пълна глупост, няма да си продавам вестниците

В интервю за вестник „Уолстрийт джърнъл“ Мърдок опроверга информацията, че ще продаде притежаваните от него британски вестници, за да потуши скандала, като я нарече „пълна глупост“. Той също така отхвърли критиките по адрес на сина му, като заяви, че Джеймс е реагирал адекватно и възможно най-бързо на кризата. Според медийния магнат някои от нещата, казани в британския парламент за подслушването на телефони от „Нюз ъв дъ уърлд“,  са били „пълни лъжи“.
Това е първото значимо интервю на Рупърт Мърдок след избухването на скандала по-рано този месец, отбелязва Ройтерс.
   В същото време ФБР дъобщи, че ще разследва твърденията, според които компанията на Мърдок се е опитвала да подслушва телефоните на жертви на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, съобщи Ройтерс. Проучваме твърденията, съдържащи се в писмото на Питър Кинг, каза пожелал анонимност източник от ФБР.
Конгресменът от Републиканската партия Питър Кинг призова за такова разследване, след като в понеделник британският в. „Дейли мирър“ първи съобщи за възможно подслушване на телефони.  „Нюз корпорейшън“ отказа да коментира въпроса.
Според „Дейли мирър“ журналисти от закрития вече британски таблоид „Нюз ъв дъ уърлд“ са предложили пари на нюйоркски полицай, за да получат достъп до данните от телефоните на жертви на атентатите от 11 септември.
Репортерите искали телефонните номера на загиналите и подробности за телефонните им разговори, отбеляза Ройтерс.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *