Мюнхен – най-добрият град за бизнес в Германия

Мюнхен е най-добрият град за правене на бизнес в Германия. Това показват данните от изследване на консултантската компания „Ernst & Young“, цитирано от „Дойче Веле“.

През април-май тази година представителите на компанията са анкетирали по 100 бизнесмени от 20 германски града. Те трябвало да оценят привлекателността на градовете по 29 критерия, сред които разходи за съонветния бизнес, ниво на заплати, жизнен стандарт, квалификация на наемните работници, транспортната система, работа на градските власти, имидж на града и други.

Участниците в изследването са оценили най-високо в Мюнхен провежданата регионална политика, нивото на подготовка на кадрите и социалния климат в града. Като недостатъци на баварската столица са посочени жилищни проблеми, високите наеми, скъпият живот. След Мюнхен се нареждат Хановер, Дюселдорф, Нюрнберг и Бон. Бизнесмените предсказват, че най-динамично развитие в средносрочен план ще имат Щутгарт и Дрезден. Едно от преимуществата на Хановер за бизнеса са многобройните извънградски зони за отдих и паркове. В Дюселдорф има добър пазар на труда, равнище на заплащане, висока покупателна способност на населението в региона, както и благоприятни условия за получаването на кредити от фирмите. В дъното на класацията се нареждат три града от Северен Рейн-Вестфалия – Бохум, Вупертал и Дуисбург.

lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *