Над 60 служители си тръгнаха от БДЖ за 2 дни

Служителите са се възползвали от предложението отправено преди дни от ръководството на компанията, да напуснат БДЖ доброволно в срок от 45 дни. В замяна тете ще бъдат компенсирани  с шест брутни работни заплати, което по думите на Владимиров означава средно по 4500 лв. на човек, предаде БТА.
Той изрази надежда и останалите служители от списъка за съкращение „да проявят здрав разум“ и да напуснат доброволно. Така според Владимиров хората ще отидат на борсата и за 18 месеца ще имат възможност да се преквалифицират и да си търсят работа.
В следващите десет дни от цялата страна около 4000 тона скрап ще бъдат обявени за продажба. Планът е тази година да бъдат събрани 12 млн.лв. от скрап, като до момента приходите са 4 млн.лв., обявиха от БДЖ. Целта е чрез събраната сума частично да бъдат компенсирани работниците, които трябва да напуснат компанията. По повод задълженията на БДЖ, Владимиров посочи, че въпреки тежката криза, в която се намира железницата, тя вече е длъжник на две максимум три фирми. Всички останали задължения са сведени под 1 млн.лв., отбеляза Владимиров.
Най-големият дълг е към „Трансимпекс“, но и той е намален, добави председателят на Съвета на директорите на компанията. БДЖ дължи на фирмата над 7.4 млн. лв., като натрупаните лихви са за малко повече от 1.5 млн. лв. към 6 октомври т.г. От своя страна „Трансимпекс“ е запорирала дяловете на БДЖ в капитала на „БДЖ Товарни превози“ ЕООД и „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *