Над 70 млн. души са минали през „Хийтроу“ за 2012 г.

Това е увеличение с 0,9% спрямо 2011 година. Голяма роля за това играят новите маршрути към Далечния изток и Бразилия, както и ръстът от 3,2% в полетите за Северна Америка. Безспорен рекордьор е месец декември, в който трафикът към Китай се е увеличил с огромните 23%.
Увеличените пътници обаче се балансират от намален багаж (с 1,3%).
Световните икономики и развитието на различните страни са се отразили пряко върху бизнеса на летището. Така например числеността на пътниците към Бразилия се е увеличила с 21,6% поради повечето търсене и увеличения брой полети. Източна Азия отбелязва увеличение с 6,2% за годината, поради стабилизацията в района, който бе разтресен от трагедията с атомната централа във Фукушима през март месец 2011 година.
Проблемни дестинации се оказват засегнатите от кризата Португалия, Италия, Гърция и Испания. Спадът там е с 4,5% общо. Относителната стабилност в Близкия изток е довела до 3,4% увеличение на полетите за региона. Африка също се е оказала слаба брънка заради конкуренцията на развиващите се икономики в Южна Америка и Азия, които са станали магнит за пътниците.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *