Назрява социално напрежение, но до пролет ще се изтрае

Той бе в града край Водното огледало заедно със заместника си Валентин Никифоров за участие в обучителен семинар за действията на синдикатите по време на криза, както и за среща с новоизбраните кметове в областта.
Според Димитров условия за общонационална стачка би могло да се появят в ранната пролет на 2012 година, като тежката зима допълнително ще акумулира социално напрежение.
По думите на синдикалния лидер готвената за 24 ноември стачка в железниците е от голямо значение не само за сектора на БДЖ. „От нея и резултатите, които ще постигне зависи бъдеще на синдикатите в България въобще“ предупреди синдикалистите Пламен Димитров.
При срещата си със синдикалния лидер кметовете от областта са алармирали, че предстоящото съкращаване на три влака, свързващи област Кърджали с вътрешността на страната не само ще лиши населението от жп транспорт, но ще се отрази пагубно върху местната икономика. Според градоначалниците особено ще пострада бизнесът със скално-облицовъчни материали.
Кметовете от Кърджалийско са изразили пред Пламен Димитров и сериозните си опасения от исканото 15% съкращаване на щата в общинските администрации.„Ако това стане, хората няма да ползват две трети от услугите, особено в социалната сфера“, смятат общинарите.
„В тежки времена на криза местната власт ще играе все по-важна роля. Върху нея ще се стоварят и по-големи отговорности, затова синдикатите трябва да чуват по–често гласа й „, каза Пламен Димитров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *