Най-големите яхти в света

Всяка година от SuperYachts.com правят класация за най-големите яхти. Тук е мястото да се отбележи, че проектът Azzam, разработван в Германия, ще заеме лидерската позиция, когато бъде пуснат на вода.
 
Към момента няма официални данни за този проект, но според различни източници неговата дължина ще е 180 м, а цената й ще достигне внушителните 622 млн. долара. И така, вижте кои са най-големите яхти в света:
15. A
15-та най-дълга яхта в света се простира на 119 м и струва около 300 млн. долара. Тя предлага над 2200 кв. м жилищна площ, а на борда й могат да бъдат приютени 14 госта и до 37 души екипаж. За да се напълни с гориво, ще са ни необходими половин милион долара.
14. Alexander
Яхтата, чиято дължина е 122 м, е построена през далечната 1965 г., но все още е в престижната класация. На борда й могат да се качат едновременно до 80 пасажери и 40 души екипаж. Alexander може да бъде взета под наем за 774 хил. долара на седмица.
13. Katara
Яхтата, чиято дължина е 124 м, е пазена в строга тайна. Построена е в Германия, плава под катарски флаг, а стойността й до пускането по вода достигна 300 млн. долара.
12. Octopus
Octopus е закупена от съоснователят на Microsoft Пол Алън през 2003 г. за сумата от 121 млн. долара. Тя разполага с две мини подводници, площадка за хеликоптер, басейн и др. екстри, а дължината й е 126 м.
11. Al Mirqab
Плавателният съд има награда за вътрешния си дизайн, който е вдъхновен от Лазурното крайбрежие и Париж. Има площадка за кацане на хеликоптер, гараж с Mercedes, басейн и киносалон. Собственост е на премиерът на Катар и плава под флаг на Кайманските острови. Нейната дължина е 133 м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *